Kemijoki Experience 2014 - Participants group

Yöttömän Yön Soutu / Kemijoki Experience 2014 – Osallistujat

Yöttömän Yön Soutu on järjestetty kuutena kesänä vuodesta 2010. Tapahtuma on keskusjärjestö Suomen Latu ry:n alaisen Kemijärven Latu ry:n järjestämä retki- ja kulttuurielämys, joka toteutetaan yhteistyössä Savukosken kunnan ja Kemijärven kaupungin, Itä-Lapin yrittäjien, kylä- ja muiden yhdistysten sekä vapaaehtoisten talkoolaisten kanssa.

Tavoitteena on tarjota alueellinen liikuntatapahtuma, jonka kantavina elementteinä on aito paikallinen kulttuuri, ruoka ja luonto. Yöttömän Yön Soutua on kehitetty joka vuoksi eteenpäin ja se on laajennettu jokirannan ulkopuolelle, esimerkiksi Pyhä-Luoston kansallispuistoon.

Yöttömän Yön Soutu on saanut suuren suosion paikallisten parissa ja samalla kerännyt laajaa huomiota valtakunnallisesti. Vuonna 2011 Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry valitsi tapahtuman Suomen parhaaksi kunto- ja retkisoutu tapahtumaksi. Vuonna 2012 tapahtuma valittiin Vuoden Retkitapahtumaksi ja samaisena kesänä tapahtuma oli näyttävästi esillä Finnairin Blue Wings lehdessä 3 kuukauden ajan. Vuosittainen Suomi Meloo viesti järjestettiin vuonna 2013 Kemijoella, ensimmäistä kertaa Lapissa. Tämän mahdollisti Yöttömän Yön Soudun organisaatio, talkoolaiset, Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry ja Suomen Latu ry yhdessä. Vuonna 2013 tapahtuma oli Suomi Vesille kampanjan päätapahtuma ja samaisena vuonna Mikko ”Peltsi” Peltola osallistui tapahtumaan. Osallistumisesta näytettiin otteita Peltsin Lappi -sarjassa syyskuussa 2013.

Kesällä 2014 Yöttömän Yön Soutu kutsui kansainvälisiä matkanjärjestäjiä ja bloggareita testamaan tapahtumaa matkailutuotteena. Osallistujia oli 7 eri maasta. Tulokset ovat rohkaisevia: kansainväliset vieraat näkevät Soudun erittäin mielenkiintoisena tapana tutustua Itä-Lapin luontoon, paikallisiin ihmisiin, ruokaan ja kulttuuriin.

Lue lisää Yöttömän Yön Soudusta kansainvälisissä blogeissa:

Hopscotch The Globen videot (englanniksi):
Vlog 1: Rowing across Lapland
Vlog 2: Reindeer High five
Vlog 3: Inspired by Nature

Hopscotch The Globe blogipostaukset (englanniksi):
– Couple Adventure in Lapland
– Living of the land in Finland
– Lapland landscape

El blog de Finlandia (espanjaksi): Remar en Laponie – Kemijoki Experience

El Blog de Finlandia Youtube -kanava: Kemijoki Experience video

Lapland the Magazine blogpost (englanniksi): Rowing down the Kemijoki river – The Kemijoki Experience

Destination Laponie (ranskaksi): Immersion culturelle et sportive en Laponie